Penguin Amsterdam

The official Penguin Amsterdam Blog

Posts tagged fiction

0 notes

A brainy, bright, laughter-through-tears, can’t-stop-reading-until-it’s-over kind of novel. Fatherless daughters, mother-smothered sons, appealing ex-wives, mouthy high school drop-outs—damn, this book’s got something for everyone!
Gary Shteyngart over A Working Theory of Love

Filed under fiction

0 notes

The Newlyweds

“A wonderful, funny, inventive novel that takes you slowly by surprise the more you read. Its themes of self delusion, misplaced hope and the mystery that is true love stayed with me for a long time afterwards. Highly recommended” Red (Book of the Month)

 “The intrigue and small disappointments of marriage are painstakingly captured” Psychologies

 “A Fresh and modern look at relationships, told with heart…”  Elle

 “A charming and serious tale of marriage, family and identity. Its prose style is intimate, almost conspiratorial… threading its arm around the reader confidently. The writing is clear and spare… yet Freudenberger’s investigation into what makes relationships work… is complex and sophisticated… Freudenberger approaches her subject with great sensitivity, a heavy sense of the seriousness of life – and much wry humour” Independent on Sunday

 “There are some piercing cultural observations… the chapters zip along with purpose and the novel flits effortlessly between the false intimacy of suburban America and the closely knit gossipy communities of Dhaka” The Independent

Filed under quotes fiction

0 notes

Vampire Academy - The end…

Blogger Helene las het laatste deel van Richelle Meads Vampire Academy, Last Sacrifice.

Een hele goede afsluiting van een geweldige serie. Het vijfde deel van de Academicus Vampyrus-serie liet de lezer achter met een enorme cliffhanger. Zou het nu wel goed komen met Rose, na alles wat ze gedaan en meegemaakt had?

 

De koningin is vermoord en Rose wordt als schuldige aangewezen. Ze zit in de gevangenis waar niets haar afleidt van de andere dingen die nog gaande zijn. Ze heeft Dimitri gered en hij is dus niet langer Strigoi, maar hij wil niets met Rose te maken hebben. En dan is er nog het geheimzinnige briefje waarin staat dat Lissa een halfzus of –broer heeft, die haar de stem in de raad kan geven die ze nodig heeft. Maar hoe moet Rose op zoek gaan naar deze persoon, terwijl ze in de gevangenis zit?

 

Deze serie is met ieder boek beter geworden en deze spant echt de kroon. Opnieuw weet Richelle Mead de spanning op te bouwen door onverwachte plotwendingen en het gevaar waar Rose en Lissa zich instorten. Het boek leest hierdoor als een trein en je kan het niet neerleggen totdat je het uit hebt.

Door de serie heen raak je als gehecht aan de personages en krijg je voorkeuren voor hoe het af zou moeten lopen. Het einde is onverwacht, maar, net als de rest van de serie, erg goed.

Helene

Vampire Academy The Last Sacrifice: 9781595144409 $ 9.99

(Lees ook Richelle Meads nieuwe serie Bloodlines!)

Filed under fiction young adult

1 note

Cocktail Hour Under the Tree of Forgetfulness

Blogger Gerda las Cocktail Hour Under the Tree of Forgetfulness van Alexandra Fuller:

Een interessant gegeven, het leven van de ouders van de auteur, met name de moeder, opgroeiende en later ook levend in een Afrika dat aan allerlei veranderingen onderhevig is. Alexandra Fuller heeft haar ouders bevraagd en ook familieleden. Ook is ze plaatsen gaan opzoeken uit de geschiedenis van haar ouders. Dit zou een fascinerend boek moeten zijn, maar dat komt jammer genoeg niet helemaal uit de verf.

De schrijftrant was erg lastig om te volgen. Het gaat niet geheel chronologisch, het ene moment volg je het verhaal van de moeder, het andere moment ben je in het heden waar de schrijfster een plek uit haar moeders jeugd bezoekt. Het verhaal wordt dan weer verteld door de schrijfster zelf, om een regel later over te schakelen naar haar moeder. Dit maakt het lastig om te lezen. Bij ‘haar oma’ moet je even goed kijken of het om de grootmoeder of over de overgrootmoeder van de schrijfster gaat, afhankelijk van wie er aan het woord is.De ouders van de schrijfster hebben een zeer bewogen, maar bovenal een fascinerend leven geleid. Als verhaal is dat fantastisch om te lezen. Wat het daarbij extra aantrekkelijk maakt is een goed gebruik van humor, de verteltoon blijft licht, ondanks de verschillende dramatische gebeurtenissen.

Het verhaal kent een lange tijdspanne, van begin 20ste eeuw tot het heden. Daardoor wordt ook aan de geschiedenis van diverse Afrikaanse landen geraakt. De ene keer komt dat wat meer tot leven dan de andere keer. Die geschiedenis, maar ook het leven van de ouders, zijn fascinerend om te volgen.

Het is een boek dat aan het eind uitnodigt tot herlezing, omdat het je een gevoel geeft dat je dingen niet opgemerkt hebt, die zeker wel de moeite waard zijn.

Gerda

Cocktail Hour Under the Tree of Forgetfulness - Alexandra Fuller
9781594202995 $ 25.95
Verkrijgbaar in de boekwinkel

Filed under fiction penguin us